Toetsenbord 'vuiler dan WC-bril'

Computer-toetsenborden bevatten meer schadelijke bacteriën dan een wc-bril

Medewerkers van een onderzoeksbureau in Londen hebben hun eigen werkplekken getest en vonden op hun toetsenborden onder andere bacteriën die voedselvergiftiging konden veroorzaken.

Van de 33 toetsenborden die zijn getest, werden er vier beschouwd als een mogelijk gevaar voor de gezondheid en één daarvan had vijf keer zoveel bacteriën als een van de toiletzittingen van het kantoor.

Tijdens het onderzoek van Microbioloog Dr. Peter Wilson kwam één van de toetsenborden zo vies uit de test dat hij deze per direct in quarantaine liet plaatsen en schoon te maken. Het had maar liefst 150 keer de aanbevolen limiet voor bacteriën – vijf keer zo vies als een toiletzitting tegelijkertijd getest zo uit onderzoek gevonden.

“Als je kijkt naar wat er groeit op toetsenborden van computers, en ziekenhuizen zijn erger, geloof het of niet, het is min of meer een weerspiegeling van wat zich in je neus en in je buik bevindt,” zegt hij.
“Mocht iemand verkouden zijn op je kantoor, of zelfs gastro-enteritis hebben, dan krijg je hem waarschijnlijk van een toetsenbord.”

Eén van de oorzaken van vuile toetsenborden was dat gebruikers lunch aan hun bureau aten, waarbij kruimels de groei van bacteriën stimuleerden. Slechte persoonlijke hygiëne, zoals het niet wassen van de handen na het naar het toilet gaan, kan ook de schuld zijn. 

bron: BCC