Tasje schone hardware

tasje schone hardware

       Bron: RTL nieuws

Schoonmaken bij thuiswerkers hoeft niet perse duurder te zijn

In een sympathiek artikel op de RTL Nieuws website van 2 oktober jongsleden maakt schoonmaakbrancheorganisatie OSB zich hard voor schoonmaakbedrijven aan huis: Door het coronavirus werken meer mensen thuis en daardoor hoeft er minder te worden schoongemaakt, bijvoorbeeld op Schiphol. Dat raakt schoonmaakbedrijven. Een oplossing kan zijn als bedrijven het schoonmaken van de thuiswerkplek van hun personeel gaan betalen”.

De kosten hiervoor zouden betaald kunnen worden door een extra stimulans van de fiscus naar de werkgevers zodat deze een groter bedrag aan thuiswerkvergoeding kunnen uitkeren aan hun medewerkers.

Houdt het praktisch

We zijn inmiddels dik een half jaar verder na de eerste uitbraak COVID-19 en de praktijk leert ons hoe bedrijven praktisch omgaan met het laten reinigen van de thuiswerkplekken.
Met diverse bedrijven zijn wij in gesprek gegaan om te kijken hoe wij de thuiswerkplekken ten tijden van de pandemie kunnen reinigen zonder dat dit hoge kosten met zich mee zou brengen. Veel bedrijven zijn namelijk wel overtuigd van het nut van het professioneel laten schoonmaken van de hardware maar zien op tegen de hoge kosten die het met zich mee zou brengen als het schoonmaakbedrijf voor een enkele werkplek bij de medewerker thuis zou moeten langs komen.

Tasje schone hardware

Als mogelijke (tijdelijke) oplossing hebben wij “een tasje schone hardware” bedacht. Veel bedrijven werken momenteel met een 50/50 bezetting waarbij medewerkers om de beurt naar kantoor komen en daarbuiten thuis werken. Eens per maand nemen de medewerkers hun toetsenbord, muis en/of laptop mee naar kantoor zodat deze professioneel gereinigd kan worden door een specialist van NOOF.

Na het reinigen en coaten van de hardware wordt deze in een afsluitbare tas gedaan waarna de gebruiker het weer mee naar huis kan nemen. Dit zorgt voor een praktische en betaalbare schoonmaak van de werkplek en neemt niet meer tijd in beslag dan dat dit normaliter zou zijn geweest.